« Terug

Van software naar een PLATTFORM voor ZZP'ers.

nieuws-4-plattform.jpg30 okt

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij hebben geen idee meer waarom we zaken doen zoals we ze nu doen!!! En...het probleem komt door de software, welke we gebruiken. Deze is niet meegegroeid met de veranderde wereld. En dan doel ik op de flexibilisering van arbeid versus boekhoudsoftware. We hebben nu al meer dan 1.1 miljoen ZZP'ers die een “vorm van boekhouding” moeten voeren en dat worden er, als we zo doorgaan, alleen maar meer.

En ja....ook de regelgeving van onze overheid werkt niet echt mee. De huidige boekhoudsoftware en de prijsstelling daarvan is gericht op de +/- 165.000 bedrijven met meer dan 5 werknemers in dienst. ZZP'ers worden ook wel "zelfstandigen zonder poet" genoemd, dus commercieel niet echt interessant toch? Wij vinden van wel!

We hebben eens gesproken met één van de bestaande boekhoudsoftware leveranciers, die echt een mooi product bieden, over wat ZZP'ers volgens ons nodig hebben. Kunnen jullie niet het bestaande product wat uitkleden? Een hoop functionaliteit hebben ZZP'ers namelijk helemaal niet nodig en dat maakt de processen en dus de software, onnodig gecompliceerd en duur. Met andere woorden, zouden we jullie product niet wat eenvoudiger en dus ook goedkoper kunnen maken. Antwoord: geen interesse!! Teveel gedoe (met andere woorden: aanpassen kost teveel) en we zien deze markt niet zitten ( met andere woorden: de investering levert dan te weinig op).

Maar goed wat moet je dan als ZZP'er?? Je wilt je droom en passie najagen maar op alle administratieve rompslomp zit je niet te wachten. Je hebt er geen verstand van en je weet echt niet wat je moet doen om aan alle wet- en regelgeving te voldoen. Maar dat administratieve is wel belangrijk. Dat merk je als je geld nodig hebt of een huis wilt kopen.

Dan praat iedereen opeens alleen nog maar over je administratie en niemand vraagt met hoeveel passie je je werk doet, laat staan dat iemand je vraagt of je daar goed in bent. Om nog maar te zwijgen over de ellende als je onverhoopt in geldnood komt. Niemand die je dan helpt. Daar gaat je passie en maar al te vaak ook je gezondheid. Het lijkt wel of er geen partijen zijn die je echt willen helpen en dit probleem integraal willen oplossen. Vandaar dat wij PLATTFORM zijn gestart!

"Wij zijn geen bank of boekhouder maar weten wel hoe we jouw probleem kunnen oplossen."

Dat gaan we samen doen. Samen tillen we jouw financiën naar een hoger plan en dat doen we stapje voor stapje. Geloof in onze aanpak moet je wel hebben. Maar we maken dat zo makkelijk mogelijk voor je. Als je onze aanpak volgt garanderen wij financiering als je krap komt te zitten en beloven wij je een eenvoudige en inzichtelijke administratie zonder hoge kosten.

En het gaat niet om geloof alleen. Wij geven ook altijd helder en duidelijk aan waarom we doen wat we doen. Bij deze “professionalisatie slag” hoort namelijk ook kennis. Die we je gratis aanbieden. Waarom doe ik dit? Dan kun je namelijk ook andere ZZP'ers overtuigen van onze aanpak. Want één van onze doelstellingen is om ZZP'ers te organiseren en een stem te geven.

Alleen zo kunnen wij de zaken echt veranderen die politieke aandacht behoeven. Denk aan de WW en ZW/WAO problematiek! Denk aan fiscale regelgeving en het terugdringen van de "paarse krokodil"!

Samen staan we sterk en samen bereiken we meer. Veel meer!

« Terug